За запитвания: +359 877 52 22 34

Къща Добрич, област с.Крапец

 • 490 000€
 • 770€/за квадрат
Добрич, област,с.Крапец
Продава Къща
Добрич, област,с.Крапец
 • 490 000€
 • 770€/за квадрат

Описание

ЕКСКЛУЗИВНО САМО В СМЕНИ АДРЕСА!

Станете собственик на вила–резиденция на пешеходно разстояние от златистите плажове на село Крапец.

Обща информация

Къщата е проектирана от архитект Дачо Петров (проектирал резиденциите на Министерски Съвет в Шабла, във Воден, както и много други обществени и жилищни сгради). Проектът е реплика на Шабленската резиденция и отразява архитектурните традиции на Добруджа.

Разположена е в ограден равен и поддържан двор, с три входа и обща площ на парцела 2840 кв.м. В него освен основната сграда има разположени каменна сграда със стая и санитарен възел с три закрити гаража, склад, голям навес, лятна кухня, басейн, малък детски басейн, зелени площи с декоративни растения, овощна градина и малко лозе. Също има собствен водоизточник – кладенец, с височина на водния стълб 16 метра. Водата се ползва и за поливната система на тревните площи и за басейна.

Описание на основната жилищна сграда

Основната жилищна сграда е тухлена едноетажна, с разгъната застроена площ 515 кв.м. (371 кв.м на първия етаж и 144 кв.м полусутерен), с формата на буква „П“ и се състои от централна част и две крила. Под едното крило на къщата е разположен полусутеренния етаж.

В централната част е разположено светло и просторно остъклено помещение/дневна, с изглед към вътрешен двор, където е и един от входовете към имота. От двете страни на тази дневна са разположени двете крила на къщата – северно и южно. Тук можем да отбележим, че всички помещения са с изложение изток-юг-запад. От същото помещение/дневна се излиза към големия двор с басейна. В тази част на сградата има оборудвана кухня и още една, „зимна“ дневна на две нива. И в двете дневни за уюта допълнително допринасят изградените в тях камини.

В южното крило на сградата има 2 спални, всяка със собствена баня и двустаен апартамент с входно антре, дневна, спалня и баня със санитарен възел.

В северното крило са разположени 3 спални. Две от тях са с обща баня и собствен коридор, отделен от общия, удобни за семейство с по-големи деца. Другата стая е с голяма собствена баня. В това крило има, също, малък офис, една стая (обзаведена в ретро – стил), една обща тоалетна и едно помещение за спално бельо.

Описание на полусутерена

В етажа под северното крило върху площ от 144 кв.м. са разположени голяма дневна (52 кв. м.) за прекарване на свободното време, партита, забавления, игри, домашно кино, музика, коктейли и др. Допълнително на етажа има голямо антре, котелно помещение, сауна за 6 човека, стая за почивка, съблекалня и баня с тоалетна. От залата за свободно време се слиза към избени и сервизни помещения. Преди тях е разположен стелаж за вина.

Интериор

Помещенията в къщата са просторни и светли, с големи площи и правилни форми, с достатъчно въздух и пространство в тях. Къщата е изцяло обзаведена от масивен дървен материал по индивидуална поръчка, кухнята оборудвана, стаите частично климатизаирани. Подовете на стаите, на коридора в северното крило, стълбите към полуетажа и сервизните помещения под първия етаж и разположената там зала за почивка и занимания, са с дюшеме от бял бор и оригинален микс на дървесни видове в шахматно подреждане. Остъклената дневна и коридорът на южното крило са с подове от балчишки камък – обработен по специална скандинавска технология, фугиран и покрит със безцветен лак за камък. Значителни пространства в къщата, интериорно и екстериорно, са декорирани с малки камъни, всеки от които е с уникални, причудливи, изваяни от природата форми, специално подбиран.

Каменната сграда (с площ 112 кв.м) е изградена от ръчно дялан камък. Стените са с дебелина 50 см.,изпълнени по технология суха зидария. В нея са разположени три гаража, една стая, баня със санитарен възел и голям склад. На гърба й има изграден навес с предостатъчно място за хранене на открито и почивка, с изглед към басейна.

Лятна кухня/ Беседка – до южното крило на къщата е разположена обзаведена и оборудвана лятна кухня/беседка с площ 21 кв.м. Наличието на камина я прави много удобна за подготвяне на ястия на пещ и други вкусни гозби от региона.

Екстериор

В двата двора между тревните пространства и цветните лехи има плочници от балчишки камък с тревни фуги. Теренът е ограден от запад и север с висока зидана ограда. Извън оградата е отделено пространство от терена за 5 открити паркоместа, до главния вход към имота.

Басейнът е разположен в големия двор, с обем 100 куб.м, с размери 6 на 12 м, дълбочина в единия край 140 см, а в другия – 160 см. До него е разположен малък, кръгъл детски басейн, дълбок 50 см, с преливник към големия.

В дворното пространство има насаждения от арония, киви, касис, нар, смокини, асми, казанлъшка маслодайна роза, малко лозе, орехи и плодни дръвчета.

В единия от вътрешните дворове и в дневната в полусутерена има скулптурни пластики от Петър Минов, преподавател в Художествена Академия, София. Неговите творби са разположени в градинката между Софийски Университет и Парламента.

Прекрасен имот подходящ за бизнес, като къща за гости, за краткосрочни и дългосрочни почивки през AirBnB и Booking.com, както и за целогодишно обитаване и живеене от голямо семейство обичащо тишината и спокойствието в близост до морския бряг.

Имотът е използван за устойчив туризъм, сьобразен с тенденциите на здравословното хранене, като за него има множеството публикации: в списанията на хотелите Радисьн и Шератон, списанията Бакхус, Хоремаг, Мениджър, Уикенд и др. Мястото бе препорьчано от най-реномираните пьтеводители в света: Lonely Planet, Rough Guides (Великобритания), Dumont (Германия) и др. 

Агенция СМЕНИ АДРЕСА съдейства на своите клиенти за отпускане на кредити при най-добри условия, извършва обстойна юридическа проверка на имота и изготвя всички необходими документи за сделка.

Агенция СМЕНИ АДРЕСА съдейства още за:

– отпускане на кредити при най-добри условия;

– обстойна юридическа проверка на имота;

– изготвя всички необходими документи за сделка;

 

За повече информация и организиране на огледи не се колебайте да се свържете с нас, като цитирате КОД:006821

 

СМЕНИ АДРЕСА с нас, докато другите все още търсят!

Информация

Обновено на май 19, 2024 в 9:42 pm
 • Код на имот: 6821
 • Цена: 490 000€
 • Площ(m2): 636
 • Вид строителство: Тухла
 • Подрайон: с.Крапец
 • Година на строеж: 2006
 • Район: Добрич, област

Информация

Разгледай имоти

Направете запитване

Подобни

Сравни Имоти

Сравни